Nyitólap
Hírek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
Archívum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Hírek 2016.
Kálvária búcsú
advent_15
 
A múlt heti Kálvária búcsú képei.

Tovább...

A búcsúnyerés napja: Egyházmegyei búcsú Máriapócson és zarándoklat az Örökösföldi Irgalmas Jézus templomba
advent_15
 
Minden év július utolsó vasárnapján kerül megrendezésre a Máriapócsi Egyházmegyei búcsú. Ez az esemény elsősorban a Szűzanya tiszteletére kerül megrendezésre, de alkalmat ad arra is, hogy találkozzunk egyházmegyénk különböző területeiről érkező ismerősökkel, papjainkkal, hívekkel. Jó tudni, hogy nem csak Egyházközségünk tagjai vagyunk, van egy nagyobb család is, Egyházmegyénk, aminek szintén tagjai vagyunk.

Tovább...

Hittanos oratórium egy segítő szemével
advent_15
 
Segítőként vettem részt az augusztusi oratóriumon, mely számomra is élményekben gazdag volt. Már a júniusiról is nagyon sok jót hallottam, de ezt átélni sokkal jobb volt. Leírhatatlan az életöröm, melyet a gyerekek sugároztak, és ezáltal mindenkinek mosolyt csaltak az arcára.

Tovább...

Hittanos oratórium a gyermekek számára
advent_15
 
Egy nap amikor fociztunk anyukánk megkérdezte szeretnénk-e Polgárra menni napközis táborba. Az a neve nyári oratórium. Mi igent mondtunk és izgatottan vártuk az első napot.

Tovább...

Templombúcsú és Levente atya ezüstmiséje
advent_15
 
Augusztus 14-én ünnepelte a polgári egyházközség, a környező falvak híveivel együtt, Nagyboldogasszony templomának búcsúnapját. Az ünnepi szentmisét dr. Linczenbold Levente egykori polgári plébános atya tartotta, aki idén ünnepli pappá szentelésének 25. évfordulóját. Ezen jeles esemény alkalmából, így nemcsak templomunk búcsúját, hanem Levente atya ezüstmiséjét is ünnepelhettük.

Tovább...

Szent László-szobor megáldása
advent_15
 
Júl. 3-án, Szent László király ünnepe utáni vasárnap került sor a templomkertben található Szent László király szobrának felújítása. A régi száz éves alkotás alapján Török József újfehértói vállalkozó készítette el az új szobrot. A felújítási munka költségének felét az egyházközség, másik felét az Önkormányzat fedezte, amelyért ezúton is köszönetet mondunk Polgár város vezetőségének.

Tovább...

Hittanos oratórium
advent_15
 
A Nyári Oratórium június végén, tárt ajtókkal várta a hittanos gyermekeket. Egyházközségünkben idén először, ugyanis egy nagyon különleges táborozási lehetőséget kínáltunk és kínálunk.

Tovább...

Ezüstmise
advent_15
 
Minden ember életében vannak mérföldkövek, jeles napok: családosok számára ilyen a házasságkötés vagy a gyermekek, unokák születésének napja, a lelkipásztor életében a papszentelés napja. Miért kedvesek és szépek e napok? Azért, mert beragyogja őket a szeretet. A jegyesek szeretetből kötik össze életüket, s az ő élet- és szeretetközösségüknek áldott gyümölcse a gyermek; a lelkipásztor esetében a meghívott megtapasztalja Isten szíveket csordultig betöltő szeretetét, meghallja hívását, s odaadja életét Istennek és Egyházának.

Tovább...

Harangodon gyermeknap
advent_15
 
Egy szép napos szombat reggel anyukám kivitt minket a buszmegállóba. A hitoktató néni férje vitt minket Polgárra. A busz már indulásra készen állt. Harangodra utaztunk az egyházmegyei gyermeknapra.

Tovább...

Szűzanya-szobor restaurálása a Kálvárián
advent_15
 
Szűzanya-szobor restaurálása a Kálvárián.

Képek...