NyitĂłlap
HĂ­rek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
ArchĂ­vum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
A búcsúnyerés napja: Egyházmegyei búcsú Máriapócson és zarándoklat az Örökösföldi Irgalmas Jézus templomba

Minden év július utolsó vasárnapján kerül megrendezésre a Máriapócsi Egyházmegyei búcsú. Ez az esemény elsősorban a Szűzanya tiszteletére kerül megrendezésre, de alkalmat ad arra is, hogy találkozzunk egyházmegyénk különböző területeiről érkező ismerősökkel, papjainkkal, hívekkel. Jó tudni, hogy nem csak Egyházközségünk tagjai vagyunk, van egy nagyobb család is, Egyházmegyénk, aminek szintén tagjai vagyunk.

A Polgári Egyházközségből is busszal indultunk vasárnap reggel László atya szervezésével –mint minden évben- a búcsúra. Indulás előtt a templomban kértük a Jó Isten áldását utunkra. Útközben imával, Mária-énekekkel készítettük fel lelkünket a szentmisére, a közös imádkozásra. A szentmisét nyugalmazott főpásztorunk, Bosák Nándor anya mutatta be az egyházmegye papjaival.

A szentmise bemutatására a templom előtti téren felállított szabadtéri oltáron került sor. A nagy meleg miatt szerencsés választás volt a fás terület, volt lehetőség árnyékos helyen leülni. Nagy jó érzés volt látni a mostani „pogány” világban azt a rengeteg embert, aki vette a fáradtságot, - utazást, meleget felvállalva- hogy részt vegyen ezen a nagyon szép eseményen. Elvittük mindannyian a Szűzanya elé gondjainkat, örömünket, bánatunkat. Jó érzés nekünk, hívő embereknek, hogy minden helyzetben ott van égi Édesanyánk, hozzá bármikor bizalommal fordulhatunk.

László atya összekötötte utunkat a Nyíregyházi Örökös-földi Irgalmasság templom meglátogatásával. A templom szent kapuját énekekkel és imádsággal léptük át és elmondtuk a búcsúnyeréshez előírt imádságokat. Az Irgalmasság litániája elimádkozása után kedves ismertetést kaptunk a 3 éves templomról, majd megtekintettük Szent II. János Pál pápa és Fausztina nővér ereklyéit.

Hazafelé kicsit fáradtan, de vidáman, feltöltődve jöttünk, hálát adtunk az Jó Istennek a szép együttlétért. Elénekeltük a Te deumot, ezzel is hálát adva csodálatos napunkért.

Ducsai Istvánné

Kapcsolódó oldalak: képek